Yurt içindeki etkinlikler
Kompakt Müon Solenoid Deneyi CERN'de BHÇ'de olduğundan veri çözümleme ve Çukurova Üniversitesi grubunun CASTOR alt dedektörü için fototüp denemeleri dışında doğrudan deneyin yapımı ile ilgili bir etkinlik yoktur. Çukurova Üniversitesinin yaptığı çalışmalar kendi sayfalarında anlatılmaktadır.
Bunların dışında tüm grubu ilgilendiren bir etkinlik 28 Mart - 1 Nisan 2006 tarihinde Antalya Belek'te Magic Life Waterworld tatil köyünde düzenlediğimiz "CMS Integration and Physics Simulation" Çalıştayıdır. Bu çalıştay genel olarak Kompakt Müon Solenoid dedektörünün birleştirilmesi ve simulasyon çalışmalarını ve içermekteydi. Bir amacı da katılımcılar arasında bilgi alışverişini sağlamaktı.
Konferans on oturumdan oluşmaktaydı. Bu oturumlar sırasıyla birleştirme ve hazırlık, test demeti, ağır iyonlar, detektör statüsü 1, süper BHÇ araştırma ve geliştirme, detektör kalibrasyonu, magnet ve kozmik ışın denemesi, JetMET ve simulasyon 1, detektör statüsü 2, JetMET ve simulasyon 2’dir. Konferansa 26 yurtdışı ve 34 yurtiçinden olmak üzere 60 Fizikçi katıldı. Tüm konuşmalar barkovizyon aracılığıyla yapılmış ve CERN agenda sistemine yüklenmiştir. Konferans sırasında VRVS sistemi de aktif tutulmuş olup CERN ve Fermilab’den katılım sağlanabilmiştir. Kompakt Müon Solenoid Deneyinin önemli bir toplantısı Konferans hiçbir aksama olmadan başarıyla Türkiye’de gerçekleştirilmiştir.
Konferans katılımcılarının toplu fotoğrafı
Kompakt Müon Solenoid Deneyini tanıtmak amacıyla CERN tarafından bir brosür hazırlanmıştır. Bu broşürün Türkçe'ye çevirisini de biz hazırladık.
Broşürün ön ve arka kapağı
Ortası
Not: Resimler üzerine tıkladığınızda yeni bir sayfada daha büyüğü açılmaktadır (pdf).